LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Svea Kök - ny restaurang på LogPoint

LogPoints matutbud har utökats med en helt ny restaurang – Svea Kök. Restaurangen erbjuder egenlagad husmans-buffé med en twist!

Rana Chamoud & Raed Chamoud som äger och driver Svea Kök. Raed är dessutom kock på restaurangen.

Sedan den 5 juni i år har LogPoint South Sweden en ny restaurang på området – Svea Kök. Det är Raed och Rana Chamoun som äger och driver restaurangen som finns på Skåpvägen 2 på Torsvik. Raed har länge jobbat som kock på olika restauranger i Jönköping och var sugen på att starta något eget tillsammans med Rana. De såg ett stort potential i just LogPoint South Sweden med tanke på det stora antalet människor som jobbar på området samtidigt som det inte finns så många restauranger.

- Särskilt så fanns det ingen som hade det koncept som vi ville satsa på. Vi serverar varje dag en lunchbuffé och en salladsbuffé med vällagad husmanskost. Vi tycker det är viktigt att man kan få ta precis vad man vill ha och hur mycket man vill av varje. Bufféer finns mycket i Jönköping men lite mindre här på Torsvik, säger Rana.

Det är alltså husmanskosten som är Svea Köks bas men med en liten twist då och då där andra smaker och rätter kan titta in på menyn:

- Vi lyssnar in om det finns något särskilt önskemål från kunderna – tillexempel har vi lagt in pizza på menyn den här veckan eftersom det var många som saknade god pizza i området, säger Raed som är kock på Svea Kök.

Svea Kök serverar frukost, lunch och erbjuder även catering. Gemensamt för alla rätter är att allt är lagat helt från grunden.

Rana och Raed Chamoun är nöjda med starten hittills. De har runt 120 -130 lunchgäster per dag och många återkommande kunder. Rana och Raed berättar att de hittills faktiskt inte gjort någon egen reklam för restaurangen, utan allt har gått från mun till mun.

- Muntliga rekommendationer tror vi är det bästa, för de som gillar vår mat blir återkommande gäster och tar kanske med sig ett gäng kollegor nästa gång, säger Rana.

Rana och Raeds framtidsvision är att expandera med fler restauranger i Jönköping. Gärna på andra industriområden, lite likt den typ av läge de har idag på Torsvik. De vill även bygga ut den befintliga restaurangen. Tanken är att gå från de 92 platserna de har idag till ca 150 stycken. Redan till sommaren får Svea Kök dessutom en terrass i söderläge.

-Personalen på området är ofta inomhus och jobbar runt åtta till tio timmar per dag - då behöver de få komma ut och få lite luft, ljus och god mat hos oss, säger Raed och ler.

 

Läs mer om Svea Kök ta del av menyn på www.sveakok.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.