LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Två kvinnor med munskydd och förkläden matar in stora mängder tvätt i två stora tvättmaskiner.

Bild från samhall.

Samhall satsar på tvätthall

Nytt tvätteri ger personer som står långt ifrån arbetsmarknaden möjlighet till jobb.

40-45 nya arbetstillfällen

Samhall har precis smugit igång verksamheten för sitt nya stora tvätteri på LogPoint. Målet är att man ska bli runt 20-25 heltidsanställda samt anställa ytterligare 20 personer på deltid. Tvätteriet ligger på Kylvägen 6 och är 700 m2 stort. Kunderna finns inom en radie på upp till 10-12 mil, och lokalen ligger rätt placerat geografiskt samt har bra koppling till E4:an för att enkelt kunna nå dem.

Samhall fokuserar på tvätt från olika företag och har redan kunder inom vården och säkerhetsbranschen.Timingen för satsningen är helt rätt då tvätteribranschen ökat kraftigt de senaste åren.

”Ett alldeles för stort utanförskap”

Samhall själva beskriver satsningen på tvätteriet som viktig för att kunna skapa ännu fler utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning:

- Vår vision är en framtid där alla ses som en tillgång på arbetsmarknaden. Idag finns det ett alldeles för stort utanförskap och fler måste ta ansvar för att ge personer med en funktionsnedsättning möjlighet till jobb, säger Anders Olsson, Regional Account Manager på Samhall i Jönköping.

Tvätteriet skapar nya typer av jobb

Totalt har Samhall redan runt 1000 anställda i Jönköping varav 200 på LogPoint South Sweden. Dessa jobbar med tjänster som lokalvård och logistik hos andra företag på området.

- Vårt nya tvätteri skapar nya typer av arbetsuppgifter med andra krav på medarbetarna jämfört med våra nuvarande tjänster, vilket är väldigt bra för oss och våra medarbetare, säger Anders Olsson.

Nyfiken på samhalls uppdrag och tjänster? Läs mer här: https://samhall.se/länk till annan webbplats