LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Bild från Elgiganten Logistik AB.

LogPoint-profilen – Marie-Louise på Elgiganten!

Lär känna Head of HR på Elgiganten Logistik AB – Marie Louise Gotmark. Hon berättar om den nya, helt automatiserade avdelningen, fördelen med att kunna nå alla kunder i Norden under 24 h och den största framtidsutmaningen för Elgiganten inom HR-frågor!

Marie-Louise Gotmark, Head of HR på Elgiganten Logistik AB.

Elgiganten Logistik AB har funnits på Torsvik på LogPoint South Sweden ända sedan 1997. Idag har Elgiganten Logistik 474 anställda och en lokal på hela 107 000 kvadratmeter. På centrallagret Nordic Distribution Center (NDC) tar man emot och skickar iväg totalt 2,2 miljoner kubikmeter per år. Läget på LogPoint är mycket fördelaktigt med tanke på de stora mängderna gods som skickas till stora delar av Norden.

- Eftersom Jönköping ligger mitt i Norden och täcker runt 80% av Nordens befolkning på en leverenstid inom 24 h är vårt läge på LogPoint helt perfekt för vårt centrallager, NDC, säger Marie Louise Gotmark, Head of HR på Elgiganten Logistik.

Förutom det geografiska läget tycker Marie-Louise Gotmark att det bästa med LogPoint South Sweden är att det finns möjlighet att samarbeta – att det finns ”en gemensam kraftsamling som enar området”. Till exempel finns LogPoint Business Network – ett affärsnätverk som alla företag på området kan bli medlemmar i.

Helautomatiserad avdelning och framtidsplaner

Elgiganten Logistik AB tillhör koncernen Elkjop Nordic AS som också är företagets största ”kund”. Elgiganten Logistik distribuerar till butiker och även slutkunder som kan ha beställt mindre produkter via företagets webb eller kundsupport. Elgiganten Logistik fungerar även som en ”hubb” som för vidare hemleverenser av vitvaror och större TV-apparater.

Elgiganten Logistiks senaste stora investering för framtiden är en stor helautomatiserad anläggning. Att kunna få en maximal nytta av denna är en av framtidsplanerna för företaget enligt Marie-Louise:

- Vi vill utveckla hanteringen och distributionen av hemelektronikenen till våra butiker och slutkunder och även B2B-kunder. I övrigt vill vi förstärka NDC som ett kompetenscenter och förebild inom logistik!

In the head of the Head of HR

Marie Louise Gotmark har jobbat på Elgiganten Logistik i 5 år. Som Head of HR sitter hon i företagets ledningsgrupp och har ett team på fyra medarbetare. En vanlig dag för Marie-Louise består av att på olika sätt supporta och utveckla verksamheten, ledare och medarbetare utifrån ett HR-perspektiv både på en operativ och en strategisk nivå. På frågan om vad Marie-Louise gillar bäst med sitt jobb kommer svaret snabbt och självklart:

- Det absolut bästa är att jag få jobba nära människor, utveckla andra men samtidigt utvecklas själv!

Den största framtidsutmaningen för Elgiganten inom just personalfrågor och HR har Marie-Louise Gotmark också ett givet svar på:

- Vår framtidsutmaning inom det området är att bli den mest attraktiva arbetsgivaren i Jönköping, säger Marie Louise och ler.