LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Jönköping Energis kraftvärmeverk på Torsvik, LogPoint.

Jönköping Energis kraftvärmeverk på Torsvik, LogPoint. Bild från Jönköping Energi AB.

LogPoint-profilen – Jessica på Jönköping Energi

Jönköping Energi AB skiljer sig lite från många andra företag på LogPoint. De sysslar inte med logistik, lager eller e-handel – men producerar och levererar däremot el och värme till totalt 55 000 kunder i Jönköping. Lär känna Jessica Alaniesse-Karlsson och Jönköping Energi!

Jessica Alaniesse-Karlsson, Jönköping Energi.

Jessica Alaniesse-Karlsson, Marknads- och kommunikationschef på Jönköping Energi AB.

Jönköping Energi AB är ett kommunalägt bolag i Jönköping som funnits ända sedan 1907. År 2006 stod det stora avfallseldade kraftvärmeverket klart på Torsvik, LogPoint. Jessica Alaniesse-Karlsson, Marknads- och Kommunikationschef på Jönköping Energi, beskriver att det är på LogPoint som bolagets hjärta finns. Kraftvärmeverket är igång dygnet runt, året runt, och värmer idag ca 30 000 hushåll och lokaler i kommunen och ger el till ca 25 000 hushåll.

Jönköping Energi är en koncern med fyra bolag och har totalt 266 anställda. Bolagets kunder omfattar alla kategorier från offentlig sektor, industrier och fastighetsägare till villa, lägenhetskunder och lokala idrottsföreningar. Jönköping Energi jobbar stort och brett, och planerar att växa ännu mer de närmsta åren.

- Inom 3-5 år planerar vi för att bygga ut våra befintliga lokaler och bygga nytt på Torsvik, vilket gör att vi kan växa och öka vår närvaro ytterligare i området, säger Jessica.

Jessica Alaniesse-Karlsson började som kommunikationschef i mars 2016 och blev i december 2016 även chef för marknadsorganisationen på Jönköping Energi. Jessica beskriver energibranschen som oerhört spännande, allmänbildande och meningsfull:

Inifrån kraftvärmeverket på Torsvik, Jönköping Energi.

Bild från kraftvärmeverket på Torsvik, LogPoint. Bild från Jönköping Energi AB

- Att jobba lokalt med både teknik och människor, med tjänster och verksamhet som gör skillnad i vardagen skapar mening. Alla fantastiska människor och möten i vardagen ger energi!

Energibranschen kan också vara utmanande, beskriver Jessica. Även för ett energibolag som funnits sedan 1900-talets början:

- Vi har funnits i 110 år och har fortsatt vara relevanta för våra kunder och det ska vi vara även i framtiden. Att vara gammal i ålder men ung i huvudet, är utmaningen för oss, samtidigt som vi måste ta tillvara på alla den kunskap och erfarenhet som finns hos våra medarbetare!

LogPoint South Sweden har vuxit mycket den senaste tiden med Stigamo i söder och snart även de nya områdena Moliden och Granarp. Denna utveckling ser Jessica Alaniesse-Karlsson mycket positivt på. Hennes förhoppning är att tillväxten lockar ännu fler branscher att, precis som Jönköping Energi, upptäcka området och bidra till ytterligare samverkan och innovationskraft!

Läs mer om Jönköping Energi AB här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.