LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Lasse på Abrahamssons Järn

”Det ska vara enkelt att köpa stål”. Så tänkte man 2009 när Abrahamssons Järn startade sin verksamhet i Ljungarum och så tänker man även nu när man väljer att flytta till nya lokaler på LogPoint. – Läget med närheten till E4 är såklart det bästa med området, säger Lasse Nilsson, VD på Abrahamssons Järn.

Lasse Nilsson

Lasse Nilsson på Abrahamssons Järn.

I slutet av oktober går flyttlasset för Jönköpingsföretaget Abrahamssons Järn som nu lämnar Ljungarum för flytt till nya lokaler på norra Stigamo, LogPoint.

Vi har blivit alldeles för trångbodda. I och med flytten till LogPoint kan vi bredda lagerhållningen kraftigt, säger Lasse Nilsson.

Lasse Nilsson har varit med sedan starten 2009. Idag är man tio anställda i bolaget med en omsättning på 82 miljoner kronor. Årligen handlar cirka 1300 kunder i bygg- och verkstadsindustrin av Abrahamssons Järn och målet man siktar på är att bli ett stålvaruhus för hela Jönköpings län.

Det som utmärker oss är att vi är närmre kunden. Vi försöker alltid vara snabbare än våra konkurrenter både genom att svara kunden direkt och med snabba leveranser tack vare bred lagerhållning och många lastbilar, säger Lasse.

Flytten till LogPoint innebär också att Abrahamssons Järn nu kan vidareförädla produkterna i eget hus med nya kapmaskiner istället för hos underleverantörer. I den nya anläggningen har de också installerat en produktionslinje för inläggningsfärdig armering.

Sådant köper vi, och andra, ofta från andra sidan Östersjön. Nu kan vi ta hem den produktionen och tillverka allt sådant på plats i Norra Stigamo, berättar Lasse.

Cyklisk bransch

För att kunna erbjuda en snabb lösning för kunden startar dagen för Abrahamssons Järn klockan fem på morgonen då de bilar som ska åka långt börjar rulla ut från lagret. Samtidigt börjar personal med kapning och bockning av armering. Klockan sex startar verksamheten på kontoret med att ta hand om beställningar och förfrågningar som kommit in via mail under gårdagskvällen och natten.

Sen löper dagen på med kund- och leverantörskontakter fram till halv fem på eftermiddagen. På kvällen kommer varor som har anskaffats hos leverantörer under dagen och som samlastas på de bilar som ska leverera nästa dag. Runt klockan nio på kvällen avslutas produktionen i våra maskiner, berättar Lasse.

Själv tycker han att det bästa med jobbet är kontakten med alla trevliga kunder som företaget får en nära kontakt med. Utmaningarna ligger i att tillgodose myndigheter med administrativt arbete och att kunna anpassa sig när konjunkturen förändras.

Vi verkar i en cyklisk bransch där konjunkturförändringar påverkar oss mycket. Både volymer och priser är konjunkturrelaterade och det handlar om att anpassa sig åt båda håll när konjunkturen förändras, säger Lasse Nilsson.

Flytten till LogPoint ser han fram emot.

Det bästa med området är naturligtvis läget med närheten till E4. Området utvecklas i hög fart med tanke på all tomtmark som håller på att iordningsställas. Området känns också ännu mer levande eftersom fler servicenäringar och matställen växer upp.