LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Del av Logpoint South Sweden

Vy över Logpoint South Sweden

Ny toppmodern fabrik ska byggas på Logpoint

Kökstillverkaren Nobia har tillsammans med Södra Munksjön Utvecklings AB och Jönköpings kommun skrivit på en avsiktsförklaring där bolaget avser etablera en ny toppmodern fabrik i Jönköping. Enligt bolaget kan hundratals arbetstillfällen skapas i samband med etableringen.

Företaget Nobia tillverkar bland annat Marbodalkök och har en stor fabrik i Tidaholm som nu kommer att flyttas till Logpoint South Sweden söder om Jönköping. Enligt bolaget ska alla anställda erbjudas att flytta med.

- Det här är ett kvitto och bevis på att vi har jobbat på rätt sätt med att utveckla området. Från att tidigare bara attraherat logistikintensiva företag är det fantastiskt roligt att även tillverkningsindustrin ser vårt områdets fördelar och vill etablera sig här, säger Henrik Gustafsson, vd på Södra Munksjön Utvecklings AB.

Företagsflytten innebär en miljardinvestering för Nobia som satsar på att anläggningen ska vara i full drift 2024. Enligt bolaget innebär flytten en väsentlig kapacitetsökning och är den största satsningen i företagets historia.

Fortsatta diskussioner för att hitta lösningar och bästa förutsättningar för etableringen kommer att pågå under en tid framöver. Parallellt pågår också ett planarbete för att kunna forma planen för etableringen som totalt är på ca 300 000 m2.

Logpoint South Sweden har under de senaste åren stärkt sin ställning som ett starkt expanderande och ledande industriområde med goda förutsättningar både geografiskt och gällande servicepunkter.

- Här finns mycket bra förutsättningar för logistik och arbetskraft i en växande kommun. Det ger oss också kraft att fortsätta satsa mot att bli ett av Nordens bästa industriområden och tillsammans med företagen kunna utveckla området ännu mer, säger Mona Forsberg, ordförande i Södra Munksjön Utvecklings AB och kommunalråd (s) i Jönköpings kommun.